2024. április 27. - Zita
A hazai ingatlanpiac több mint két éve van lendületben, 2014-ben az árak, 2015-ben a forgalom, idén pedig az újlakások kerültek előtérbe. Az év végéhez közeledve érdemes áttekinteni, milyen tendenciák nyilvánultak meg 2016 lakáspiacán, illetve mi várható 2017-ben.
2016. december 23. péntek 06:27 - HírExtra
 
A lassuló tendencia a következő évben is folytatódik


Míg 2015-ben országos szinten több mint 30%-kal emelkedtek az átlagos négyzetméterenkénti árak, addig idén lényegesen kisebb - 10%-os - volt a változás. A legmagasabb Ft/m2 árak Budapesten mutatkoznak, ahol az egyes megyeközpontokhoz képest 28-200%-kal drágább átlagárakra lehet számítani.



A vidéki nagyvárosok közül idén is kiemelkedik Sopron, az egyetemi városok közül pedig Debrecen, míg Miskolcon még mindig alacsony árak mutatkoznak. Ez az ütem az elemzések szerint a következő években is érvényesülhet, a legkiemelkedőbb városok továbbra is az egyetemi, ipari központok, illetve a főváros lesznek, ezzel szemben a kisebb városok, községek lakáspiacán nyomott árak lehetnek jelen.

Az albérletpiac is lassult

Nemcsak az eladott ingatlanok áraiban figyelhető meg a visszafogott bővülés, a tendencia az albérleti piacon is érvényesül. A nagyvárosok átlagos négyzetméterenkénti áraiban ebben a szegmensben szintén szembetűnő különbségek tapasztalhatóak, a legkiemelkedőbb itt is Budapest, ezt követi Sopron, ahol az átlagos négyzetméterenkénti árak meghaladhatják a 2500 Ft-ot. A többi, központi szerepet betöltő vidéki nagyvárosban- Győr, Szeged, Miskolc – ennél lényegesen alacsonyabb -1300 és 1800 Ft/m2 - átlagárakra lehet számítani.

Forrás: ingatlannet
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását