2018. május 28. - Emil, Csanád

Putyin egykori KBS-s főnökét köszöntötte

A náci Németország feletti győzelem évfordulója és 90. születésnapja alkalmából Vlagyimir Putyin felköszöntette Lazar Matvejevet, aki a 80-as években az akkori szovjet állambiztonsági szolgálat, a KGB képviselője volt a keletnémet belügyminisztériumnál, egyben a jelenlegi orosz elnök főnöke is, amikor az Drezdában folytatott hírszerzői tevékenységet.
2017. május 8. hétfő 15:54 - HírExtra
A Kreml honlapján kedden közzétett beszámoló szerint Putyin moszkvai otthonában kereste fel Matvejevet két volt NDK-beli kollégájával, Nyikolaj Tokarjovval, aki jelenleg a Transznyefty állami kőolajszállító cég vezetője, és Szergej Csemezovval, aki a fejlett technológiájú termékek exportjára szakosodott Rosztyeh állami vállalat főnöke.

Az orosz vezető egy elnöki karórával, valamint a Pravda című lapnak az ünnepelt születésnapján, 1927-ben kinyomtatott példányával ajándékozta meg Matvejevet.


Vlagyimir Putyin az orosz elnöki hivatal hivatalos honlapján közzétett adatok szerint 1985 és 1990 között szolgált az NDK-ban a szovjet külföldi hírszerzés kötelékében. Ezt követően alezredesi rangban dolgozott a KGB-nél, ahol különböző beosztásokat töltött be a vezető operatív megbízottétól az első osztályvezető-helyetteséig.

A keddi győzelem napja alkalmából az orosz elnök köszöntötte Azerbajdzsán, Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Moldova, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Abházia és Dél-Oszétia vezetőit, valamint Georgia és Ukrajna polgárait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását