2024. március 19. - József, Bánk
Világszerte mintegy 70 millióra teszik a meddő párok számát, hazánkban is minden ötödik fiatal pár fogamzási nehézséggel küzd. Rajtuk kíván segíteni az a férfi-női készítménypár, mely magyar-amerikai kutatási együttműködés révén jött létre és amely egy nagyszabású világrendezvényen mutatkozott be Genfben.
2017. május 14. vasárnap 08:02 - HírExtra
 Svájcban is érdeklődnek a magyar-amerikai meddőségi szer iránt

Magyarország svájci nagykövete, Nagy István biztatta a kiállító cég képviselőit, hogy a bemutatott meddőség elleni készítménypár Svájcban is nagy érdeklődésre számíthat, hiszen az alacsony népszaporulat ott is gondokat okoz.

A Genfben zajló VitaFoods kiállításon és konferencián (május 9-11) a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében nyolc magyar cég vett részt annak érdekében, hogy nemzetközi üzleti kapcsolatokat építsen ki élelmiszerek, étrend-kiegészítők és egyéb egészséggel kapcsolatos termékek területén. Köztük szerepelt a Pharmaforte Kft. is, amely először állított ki ezen a nagyszabású világrendezvényen. Termékei közül a férfi és női meddőség elleni készítményeik újdonságként kaptak helyet az "Új termékek vitrinjében", mellette pedig hatalmas képernyőn megjelent a termékek ismertetése is, amit a beérkező közel húszezer látogató azonnal láthatott.

A fogamzás fokozódó nehézségeiről és a Pharmaforte cég meddőségi készítményeinek klinikai eredményeiről Prof. Dr. Ősapay György, meddőségi kérdésekkel foglalkozó szakember tartott előadást a rendezvényen számos érdeklődő előtt. Elmondta, hogy minden ötödik fiatal pár fogamzási nehézséggel küzd, rajtuk való segítési szándéktól vezérelve vett részt vagy 15 évvel ezelőtt, egy amerikai céggel közösen, a fogamzást elősegítő nem-hormonális készítmények fejlesztésben és klinikai kipróbálásában az USA-ban és Magyarországon.



A klinikai eredményekről beszélve elmondta, hogy a férfi és női készítmények (Ferulant és Ovant) együttes alkalmazásával 12 hónapja próbálkozó párok 30%-ánál fogamzás következett be 3 hónapon belül. Mint mondta, a férfiaknak szóló “gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény” jelentősen növeli a spermiumszámot, a női párja a nők hormonális, emocionális egyensúlyát segítve eredményezi a fogamzás bekövetkezését nem-funkcionális meddőség eseteiben.

Hazánkban kétszázezerre teszik a babára vágyakozók számát, sokan lombikbaba megoldáshoz kell, hogy folyamodjanak. Dr. Ősapay kiemelte, hogy ezekben az esetekben is jelentős segítséget nyújthat a két amerikai-magyar fejlesztésű készítmény, javítja a megtermékenyítő és fogamzási képességet. Mindkét készítmény iránt jelentős érdeklődés mutatkozott a kiállításon - a cég képviselőinek beszámolója szerint. A kisebb Közel-keleti cégektől a nagy svájci és német gyógyszergyárakig számos érdeklődő jelentkezett a további kereskedelmi kapcsolatok építésére, mint ahogy néhány héttel ezelőtt Dubaiban is, ahol szintén egy világkiállításon mutatkozott be a Pharmaforte.

Genfben a Magyar Pavilonban kiállító cégek képviselőit meglátogatta Nagy István, Magyarország svájci nagykövete, koccintott a cégek remélt sikereire és biztatta a Pharmaforte cég képviselőit, hogy a meddőség elleni készítményei Svájcban is nagy érdeklődésre számíthatnak, hiszen az alacsony népszaporulat ott is gondokat okoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását