2024. március 19. - József, Bánk

Szigorodik a rendezvények biztosítása

A manchesteri terrorcselekmény után Magyarországon nem emelik a terrorkészültségi szintet, de bizonyos rendezvények biztosítását kiemelten kezelik - nyilatkozta a belügyminiszter újságíróknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában tartott csütörtöki meghallgatása után.
2017. május 25. csütörtök 13:25 - HírExtra
 

    Pintér Sándor példaként emelte ki a budapesti FINA vizes világbajnokságot, a magyarországi Forma-1-es futamot és a nyári Sziget fesztivált. Utóbbi közönségét a manchesteri rendezvényközpont hétfő esti koncertjének közönségéhez hasonlította, amely ellen terrortámadást követtek el.

    A nemzetbiztonsági bizottság csütörtök délelőtti ülésén Pintér Sándor az eredetileg tervezett napirend szerint nyílt ülésen tartotta volna meg szokásos beszámolóját. Az ülés kezdetén viszont Molnár Zsoltnak, a testület szocialista elnökének kérésére zárt ülést rendeltek el.

    A miniszter a zárt ülésről távozva újságíróknak elmondta: a testület előtt beszámolt a Belügyminisztérium (BM) éves munkájáról. Azt is kiemelte, hogy a nemzetbiztonsági az egyik legaktívabb bizottság, a testület és a BM együttműködését pedig harmonikusnak nevezte.

    Közölte, a nemzetbiztonsági bizottság elfogadta a belügyi beszámolót, egyúttal javaslatokat tettek arra, hogy a terrorelhárítás, a kémelhárítás és az informatikai fejlesztések területén milyen irányt vegyen a BM fejlesztése.

    A miniszter fő célkitűzésnek nevezte a technikai fejlesztéseket, és ezzel együtt különösen fontosnak mondta a terrorelhárítás területét. Megjegyezte: a manchesteri merénylet is azt igazolja, hogy Európában nem csökkent, hanem nőtt a terrorveszély. Ugyanakkor azt mondta, hogy Magyarország szerencsés helyzetben van, mert az illegális migráció visszaszorításával kevesebb olyan ember juthat be az országba, aki ilyen cselekményre képes.

    Magyarországon nem indokolt a terrorkészültség emelése, továbbra is a közepes szint van érvényben - jelentette ki Pintér Sándor.

    Hétfő éjjel a Manchester Arena előcsarnokában, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjének végén robbantott fel pokolgépet a 22 éves, líbiai származású, Angliában született és ott felnőtt Salman Abedi. Az öngyilkos merényletben 22 ember halt meg, és mintegy hatvanan megsebesültek.

    Nagy-Britanniában kedden a legmagasabb, kritikus fokozatra emelték a terrorellenes készültségi szintet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását