2024. március 19. - József, Bánk

Mit csinál az USA az Észak-Koreával?

A megváltozott nemzetközi erőviszonyok sajátos megnyilvánulásának véli Észak-Korea és az Egyesült Államok katonai szembesülését a Magyar Békekör.
2017. augusztus 11. péntek 17:30 - HírExtra
 
Pénteken kiadott értékelésében a civil szerveződés úgy látja, hogy az USA nem tud mit kezdeni ellenlábasával, mert ha „tűzzel és dühhel” lépne fel ellene, mint Trump elnök helyezte kilátásba a Guam elleni támadás esetére, nem csak Észak-Koreával, hanem Kínával és Oroszországgal is szembetalálná magát, az atom nagyhatalmak közvetlen szembesülésének kockázatával.

– Nehéz megbarátkozni annak tudatával, hogy nem tehetem többé, amit eddig megtehettem, és meg kell alkudnom olyanokkal is, akiket a legszívesebben a vízbe fojtanék – érzékelteti a Békekör az amerikai vezetés lelki állapotát. Pedig nincs más lehetőség a világégéssel szemben – fűzi hozzá.

Egyöntetű a nagyhatalmak álláspontja Észak-Korea provokatív magatartásának elítélésében. Nincs viszont egyetértés abban, hogy a szankciókon kívül milyen politikai megoldást akarnak. Oroszország és Kína nemzetközi tárgyalást javasol a két Korea teljes denuklearizálásáért, és az amerikai haderő kivonásáért délről. Erre az USA eddig nem volt hajlandó. Hangoztatta ugyan szándékát a diplomáciai rendezésre, de semmit sem tett érte, Észak-Korea pedig abba a kísértésbe esett, hogy erővel pótolhatja a józan észt. Csak remélni lehet, hogy szavait nem váltja tettekre! – írta a Békekör.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását