2024. március 19. - József, Bánk
A magyar egyházügyi törvény heves vitákat váltott ki és még ma sem csillapodnak a kedélyek. Az előzőekben Nagy János és Kisfaludy György mondta el véleményét. Most Fodor György az USUI Szellem Iskola alapítója nyilatkozott a HírExtrának.
2017. október 16. hétfő 06:03 - Pénzes Dávid

Fodor Györgyöt Indonéziában értük útól, s mint azonnal kiderült, nem nyaralni utazott a dél-kelet-ázsiai országba. Elhagyta Magyarországot, mert úgy érzi a hatalom birtokosai többször belerúgtak, tönkretették az egyházukat, szétverték a gyógyító tevékenységüket, és egyáltalán nem látják szívesen őket hazájukban.

Kérdésünkre világossá tette, sosem akartak állami támogatást, semmiféle segélyt, pusztán az emberek saját felajánlásait. Ebből tudták fenntartani magukat, a gyógyítóikat. Az új egyháztörvény azonban ezt ellehetetlenítette. A gyógyítók nagy része külföldre távozott, mert úgy érzik, elkergették őket. Akik mindezek ellenére otthon maradtak, nyomorúságos körülmények között próbálnak gyógyítani.

Fodor szerint a jelenlegi kormány szembe megy saját alaptörvényével és a jelenleg hatályos magyar jogrendszerrel is. De mint mondja, nem tudnak kivel tárgyalni, nincs kompetens ember a kormányzatban. A gyógyító szerint ennek az egész „egyházi törvényesdinek” semmi köze sincs a vallásokhoz, a keresztény szeretethez meg végképp, pusztán politikai játszma az egész, melynek célpontja Iványi Gábor és a Magyar Evangélikus Testvérközösség.

Fodor György végül elpanaszolta, Magyarországra már akkor sem jönnének vissza, ha új vezetés lenne. Mint fogalmazott: „Elég volt abból, ahogy a magyar kormány bánik a magyar emberekért dolgozókkal. Tőből próbálták kitépni a segítő kezet, brutálisan. Más országokban ugyanezen tevékenységekért elismerést, támogatást, megbecsülést, segítséget kapunk. Minek mennénk vissza?”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását