2019. augusztus 24. - Bertalan

Távol-keletre repül az Air Belgium

Az új belga légitársaság, az Air Belgium elindította menetrendszerinti járatait Hongkongba - közölte a La Libre Belgique című belga napilap hétfőn.
2018. június 4. hétfő 15:33 - HírExtra
 
Niky Terzakis, a légitársaság vezérigazgatója elmondta, a hongkongi járatok márciusra tervezett, de a szükséges engedélyek beszerzésének nehézségei miatt április végére halasztott indulása végül az Oroszország feletti átrepülés jóváhagyásának beszerzése miatt tolódott a június eleji időpontra.

Közölte, hogy a technikai járatnak nevezett első, vasárnapi repülőutat követő, szerdára tervezett gép indulása jelenti majd a valódi üzemkezdést. A társaság flottájába tartozó két A340-es Airbus júniustól októberig hetente két járatot indít a Brüsszeltől délre található Charleroi repteréről. A társaság októbertől heti négy alkalommal szállít utasokat Hongkongba.

A remények szerint a flotta egy újabb repülőgéppel bővülhet nyáron, ami lehetővé teszi majd, hogy a légitársaság más ázsiai országokat is összekössön Belgiummal. A tervekben elsők között kínai célállomások szerepelnek - tette hozzá.

Az Air Belgium légitársaságot 1979-ben alapították, 1998-ban eladták az Airtours brit légitársaságnak, majd 2000. október végén megszűnt. 2016 végén a céget újraalapították azért, hogy Belgiumot összekapcsolják ázsiai városokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását