2024. március 19. - József, Bánk

Folyik a szúnyogírtás

Budapesten és a Balatonnál is folytatódik ezen a héten a szúnyogirtás - tájékoztatta a program koordinálását végző Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.
2018. június 19. kedd 09:19 - HírExtra
  

Mukics Dániel közölte, a héten 45 ezer hektáron, illetve 125 településen gyérítik a szúnyogokat: a főváros III., IV., XVI., XVII., XXII. és XXIII. kerületében, a Csepel-szigeten és Békés megyében. A Balatonnál a biológiai szúnyoglárva-gyérítés után megkezdődik a légi permetezés, mintegy 12,5 ezer hektáron - mondta.

Április 23. óta eddig 849 településen, összesen 266 ezer hektáron irtották a rovarokat - tette hozzá.

Felidézte: a múlt héten Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Csongrád és Bács-Kiskun megyében, valamint Sopron és Mosonmagyaróvár térségében terveztek szúnyoggyérítést, de a viharos időjárás miatt több településen elhalasztották a munkákat, az északnyugati régióban pedig teljesen elmaradtak a kezelések. Ezen a héten viszont pótolják az elmaradt permetezéseket is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szúnyogirtásnál használt készítmény emberre, háziállatokra, madarakra és növényekre még hosszú távon sincs káros hatással. A méhekre azonban veszélyes lehet az irtószer, ezért a kezelések előtt minden méhészt értesítenek a gyérítés idejéről és helyéről, hogy biztonságba tudják helyezni a kaptárokat.

Arról is beszámolt, hogy a katasztrofavedelem.hu weboldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen melyik napon permeteznek.

Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását