2024. március 19. - József, Bánk

Putyin okos gondolatai a lövöldözésről

A globalizációt okolta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a 21 halálos áldozattal járó kercsi iskolai ámokfutás miatt.
2018. október 19. péntek 10:11 - HírExtra
 

"(A tragédia) egyebek között a jelek szerint a globalizáció eredménye" - mondta Putyin a Valdaj nemzetközi vitaklub Szocsiban megtartott tanácskozásán.

Az orosz vezető úgy vélekedett, hogy minden a tragikus egyesült államokbeli iskolai mészárlásokkal kezdődött.

"Ingatag pszichikumú fiatalok egyfajta hősöket hoznak létre maguknak. Ez azt jelenti, hogy mi valamennyien, nemcsak Oroszországban, hanem az egész világon rosszul reagálunk a világban megváltozott körülményekre. Ez azt jelenti, hogy nem teremtünk érdekes és hasznos tartalmakat a fiatalok számára. Ezért a póthősiességbe kapaszkodnak bele. És ez vezet az ilyen tragédiákhoz" - vélekedett Putyin.

Szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs egy műszaki szakiskolájában Vlagyiszlav Roszljakov 18 éves, negyedikes, vegyész szakos tanulója 20 embert - 15 diákot és öt felnőttet - agyonlőtt, majd magával is végzett a tanintézményben. A támadó egy házi készítésű, srapnellel megtöltött robbanószerkezetet is működésbe hozott. A lövöldözés és a detonáció következtében több mint félszázan megsebesültek.

A nyomozásról eddig nyilvánosságra került információk szerint Roszljakovnak személyes indítékai lehettek.

A történteket a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz hatóság, a Nyomozó Bizottság (SZK) szerdán előbb terrortámadásnak, majd közveszélyes módszerrel elkövetett, többszörös emberölésnek minősítette. A hatóság posztumusz pszichológusi és pszichiátriai szakértői vizsgálatot rendelt el az elkövetővel kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását