2019. június 25. - Vilmos

Itt a migrációs csomag: az EU üdvözli

Határozottan üdvözölte az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadását hétfőn az Európai Parlament.
2018. december 11. kedd 09:24 - HírExtra
 

Közleményében a képviselőtestület sajnálatát fejezte ki a "dezinformációs kampány miatt, amelynek nyomán számos ország végül visszavonta támogatását az egyébként jogilag nem kötelező érvényű keretegyezménytől, amely semmiféle új kötelezettséget nem ró az államokra és teljesen tiszteletben tartja a nemzeti szuverenitás elvét".

Mint írták, e megállapodás elsőként teremt globális keretet a nemzetközi koordinációra a migráció minden dimenzióját illetően. A dokumentum a partnerség elvén, a közös felelősségen és annak megértésén alapul, hogy egyetlen ország sem képes egyedül kezelni ezeket a kihívásokat.

Az ENSZ marrákesi találkozóján részt vevő képviselők az Európai Parlament nevében kiemelték, hogy rendkívül fontos a vállalások átültetése a gyakorlatba.

A hétfői ülésen elfogadott csomag jóváhagyásának folyamatából Ausztrália, az Egyesült Államok és Izrael mellett több uniós tagállam, köztük Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett végül.

A világszervezet 193 országa még 2016 őszén egyezett meg a nem kötelező érvényű migrációs csomag megalkotásáról, melynek célja a bevándorlás biztonságossá tétele és legális csatornába terelése, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása és az integráció erősítése.

Az ellenzők azzal érveltek, hogy a szerződés sérti a nemzeti szuverenitást, pozitív jelenségként tünteti fel a migrációt, valamint nem tesz megfelelő különbséget menedékkérők és gazdasági bevándorlók között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását