2024. március 19. - József, Bánk

Lecsapott a NAV

Raktárnak álcázott, hamis divatruházati termékekkel kereskedő "luxusüzletet" számolt fel Baranyában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - tájékoztatta a szervezet Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.
2018. december 18. kedd 11:09 - HírExtra
 

Kuperczkó Adrienn közölte: a baranyai párost egy szállítmány kicsomagolásakor érték tetten nyomozók. A titkos üzletként működő raktárban több mint ezer hamisítványra bukkantak, amit a bűnözők a luxustermékek eredeti árán, sokmilliós haszonnal értékesítettek - tette hozzá.

Az elkövetők egy szűk törzsvásárlói körnek kínálták a Törökországból beszerzett hamis ruhákat. A vevőket a lerobbant raktárépületben egy titkos, exkluzív kialakítású bemutatóterem várta, ahol telefonos bejelentkezés után válogathattak a luxusholmik másolatai között. A kereskedők a többszázezres eladásokat feketén bonyolították, bevételeik után adót nem fizettek, az üzletben pénztárgép nem volt - ismertette a részleteket.

A pénzügyi nyomozók az ott talált mintegy 1200 ruhadarabot lefoglalták. A felsőkategóriás olasz és francia divatmárkákat utánzó termékek az előzetes szakértői vélemény szerint a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok. Az elkövetők a hamisítvány alsó- és felsőruházaton túl öveket, sálakat és táskákat is árultak. A kereskedőknél nem volt olyan dokumentum, amely igazolta volna a termékek származását, illetve a márkavédett termékek forgalmazásához szükséges védjegyjogosulti hozzájárulást.

A büntetőeljárást a NAV jelentős értékre elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indította meg. Az okozott kár az előzetes becslések alapján elérheti a hamis ruházati termékek kereskedelmében kiugrónak számító tízmillió forintot - közölte Kuperczkó Adrienn.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását