2024. március 19. - József, Bánk

Brexit: elkezdődött a költözés

Megkezdte Amszterdamba költözését az eddig Londonban működő Európai Gyógyszerügynökség (EMA), amely az Egyesült Királyság kevesebb mint három hónap múlva tervezett európai uniós kilépése miatt kényszerül székhelyet váltani - jelentette a holland sajtó csütörtökön.
2019. január 10. csütörtök 14:37 - HírExtra
  

A beszámolók szerint Bruno Bruins holland egészségügyi miniszter szerda délután átadta az EMA ideiglenes központját Amszterdam nyugati részében, és a szervezet egészen addig itt fog működni, amíg várhatóan őszre el nem készül az új székház.

Az Európai Unióban forgalmazható gyógyszerek jóváhagyásáért felelős ügynökségnek jelenleg mintegy 900 alkalmazottja van, sokukat el fogják veszíteni, azonban a frissen felvett munkatársakkal együtt sajtóhírek szerint összesen körülbelül 850-en fogják megkezdeni a munkát Hollandiában.

Az uniós tagállamok még 2017-ben döntöttek arról, hogy a holland fővárosba költöztetik az évi 300 millió eurós költségvetésű ügynökséget, amely naponta mintegy száz embert fogad külföldről.

Az EMA mellett a szintén Londonban működő Európai Bankhatóságnak (EBA) is költöznie kell a Brexit miatt, a banki szabályokat megszövegező, koordináló ügynökség új székhelye Párizsban lesz.

Az Egyesült Királyság EU-tagsága a jelenlegi állás szerint 2019. március 29-én megszűnik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását