2024. március 19. - József, Bánk

Ádámok és Évák ünnepe

2019. január 19-én szombaton 17.00 órától kilencedik alkalommal adja át Veszprémi Petőfi Színház a színpadot a város és a megye középiskolásainak.
2019. január 18. péntek 14:58 - HírExtra


Az ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEPE címet viselő, a Szolnoki Szigligeti Színház által 2010-ben útjára indított programhoz csatlakozva és a magyar kultúra napjához közeledve a Veszprémi Petőfi Színház immár kilencedik alkalommal teremt lehetőséget a város és a megye középiskolásainak és – országosan egyedülállóan az érzékenyítés jegyében – a fogyatékkal élő diákoknak arra, hogy nagyszabású előadás keretében bemutatkozhassanak az érdeklődő színházközönség előtt.

Idén Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából a költő szerelmes verseiből, levelezéseiből válogatnak a diákok. A programban részt vevő hat iskola mindegyike közel fél évig készül a tervezetten tizenöt perces önálló jelenetére, amelyeket Palásthy Bea Déryné- és Domján Edit-díjas színművész rendez teljes előadássá.

A Veszprémi Petőfi Színház ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEPE című programsorozatának a közösségépítő, maradandó élményszerzés és az együttes ünneplés mellett kiemelt célja a teátrum jövőbeli közönségének megszólítása.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását