2024. március 19. - József, Bánk

Tudás kell Afrikának, nem pénz

Segély helyett tudás- és technológia exporttal kellene segíteni az aszály sújtotta afrikai országokat - jelentette ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2019. augusztus 13. kedd 09:24 - HírExtra
 

Gyuricza Csaba annak kapcsán beszélt erről, hogy múlt héten az Európai Bizottság 50 millió eurós (mintegy 16 milliárd forintos) sürgősségi humanitárius segély folyósításáról döntött a Kelet- és Közép-Afrika négy országában - Ugandában, Etiópiában, Szomáliában és Kenyában - jelentkező, elhúzódó aszály okozta élelmiszerhiány miatt.

A főigazgató hangsúlyozta: Afrikában az élelmiszerhiány jelenti a legnagyobb problémát, ezért olyan szaporítóanyagok előállítására alkalmas eljárásokat kellene exportálni a kontinensre, amelyek megváltozott klímakörülmények között is a mostaninál több élelmiszer előállítását teszik lehetővé.

Mint mondta, Afrika számára jelenleg is óriási problémát jelent az ellátás biztosítása, ezt pedig súlyosbítja, hogy az előrejelzések szerint 30 éven belül megduplázódik a kontinens populációja.

Az Európai Bizottság nyújtotta segélyről azt mondta, több kárt okozhat, mint hasznot, hiszen fejlesztési programok nélkül a segélyek nem jelenthetnek megoldást - értékelte Gyuricza Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását