2024. április 27. - Zita

A kártyajátékok 5 megkérdőjelezhetetlen előnye

Egyes kártyajátékok gyakorlása számos, a mindennapi élethez nélkülözhetetlen készség elsajátításában segíthet, fejlesztve az érzelmi ellenálló képesség szintjét. Ez azt jelenti, hogy egy rutinos kártyajátékos jobban meg tud birkózni az előtte álló helyzetekkel. Az alábbi cikkben bemutatunk 5 olyan előnyt, amellyel a kártyajátékok akaratlanul is felruháznak.
2024. március 6. szerda 09:55 - HírExtra

1. „Kondiban” tartja az agyat

A kártyajátékok segíthetnek az agy feldolgozási sebességének növelésében, problémamegoldó készségek fejlesztésében. Nem hiába neveznek bizonyos kártyajátékokat „az elme sportjának” vagy „agytorna gyakorlatoknak”. De még a legegyszerűbb Pasziánsz játékok online változatai is olyan kihívások elé állítják a játékosokat, amelyek megdolgozzák a memóriát: emlékezni kell, milyen lépések történnek, milyen kártyák kerültek elő.

2. Megtanít kezelni a kudarcot

A kártyajátékok sok mindent megtanítanak a fair playről és arról, hogyan kell méltósággal veszíteni. Nagyon fontos ahogyan kezeljük a kudarcokból eredő frusztrációkat és csalódásokat. Sokszor, amikor keményen dolgozunk valamin, az a benyomásunk, hogy sikeresnek kell lennünk, de a dolgok nem mindig vannak így. A kártyajátékok során tapasztalt helyzetek hasonlóak a való életben tapasztaltakhoz. Először is, a játék megtanít arra, hogy a vereség a játék része, de azért nem szabad feladni.

3. Fejleszti a stratégiai gondolkodást

A kártyajátékok megtanítanak a tervezés fontosságára, ily módon növelhetjük önbizalmunkat. A stratégiai gondolkodás úgy fejlődik a legjobban, hogy elkezdjük keresni az olyen lehetőségeket, ahol próbára tehetjük tudásunkat, mindezt sok-sok gyakorlással karöltve.

4. Türelemre int

A legtöbb kártyajátékban elengedhetetlen, hogy a lehető legnyugodtabb és diszkrétebb maradjon a játékos, hogy ne törődjön azzal, hogy milyen kártyák vannak a „kezében”. Mindezek segítenek a türelem gyakorlásában, de abban is, hogy kényes helyzetekben is implicit módon tudjunk koncentrálni, kontrollálni érzelmeinket. Ez a gyakorlat nagyon hasznos lehet a mindennapi életben, hiszen ugyanazt a taktikát alkalmazhatjuk, hogy ne adjuk meg magunkat a mindennapi stressznek, és éberek tudjunk maradni olyan pillanatokban, amikor nyomás nehezedik ránk.

5. Segít ötvözni a hasznosat a kellemessel

A kártyajátékok alapvetően szórakoztató tevékenységek. Láthattuk azonban, hogy a kikapcsolódás mellett számos előnnyel is járhatnak. Tehát a kártyajátékok jó módja a szabadidő eltöltésének. Rendkívül sokoldalúak abban is, hogy bárhol és bármikor, offline és online is gyakorolhatóak. De hasznosak lehetnek rövidebb alkalmakkor is, például amikor sorban állunk, vagy hosszabb távon is, amikor több óra vagy szabad nap áll a rendelkezésünkre.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását