2024. április 29. - Péter

A svédek sokat nyerhetnek sportszerűségükkel

Újra egy svéd csapat szerezhet magának helyet az UEFA-Kupa selejtezőiben, mivel az északi ország vezeti az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 2006/2007-es Fair-Play listáját.
2007. február 13. kedd 20:17 - Hírextra

A Fair Play együtthatót az ország válogatottjának és klubcsapatainak, az európai szövetség által szervezett tornáin nyújtott - nem játékbeli - teljesítménye alapján számolják ki.

Újra egy svéd csapat szerezhet magának helyet az UEFA-Kupa selejtezőiben, mivel az északi ország vezeti az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 2006/2007-es Fair-Play listáját. A Fair Play együtthatót az ország válogatottjának és klubcsapatainak, az európai szövetség által szervezett tornáin nyújtott - nem játékbeli - teljesítménye alapján számolják ki.

Az összesítésben nagy szerepet kap a játékosok által a futballpályán, és a szurkolók által azon kívül tanúsított viselkedése, de a klubok vezetőinek magatartása is ugyanúgy, mint az ellenfél, és a játékvezetők tisztelete.

Az előző szezonban szintén a svédek végeztek az élen, így nekik jutott az a lehetőség, hogy nevezzenek egy csapatot az UEFA-Kupa 2006-2007-es kiírásának első selejtezőkörébe. Az északiak stílszerűen a svéd bajnokság legsportszerűbb csapatát, az előző idényt a nyolcadik helyen záró Geflét választották.

Idén április 30-ig figyelik a mérkőzéseket az UEFA illetékesei, és a végső listát csak ezután hozzák nyilvánosságra. Az első helyen végző ország egy további csapatot delegálhat a második legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeibe. Az első selejtezőkörben két további csapat kaphat hasonló módon helyet: azok az országok, amelyek nyolc egészes (8.00), vagy afeletti fair play együtthatóval zárnak, megnevezhetnek egy-egy csapatot, és ezek közül sorsolnak a két kiadó pozícióra.

Magyarország jelenleg a harmincadik az ötvenkét tagállam közül, és jelenleg 7.804-es együtthatóval rendelkezik.

UEFA Fair Play lista:


1. Svédország 8.258 (Fair Play együttható)

2. Norvégia 8.193

3. Dánia 8.133

4. Finnország 8.132

5. Anglia 8.131

6. Németország 8.204

7. Wales 8.087

8. Szlovákia 8.068

9. Svájc 8.059

10. Észtország 8.047

...

30. Magyarország 7.804


Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását