2024. április 27. - Zita

Ismeretlen Munkácsy kép

Egy eddig nem látott és nem regisztrált Munkácsy-festményt találtak a szakemberek Svájcban - írta a Békés Megyei Hírlap szombati száma.
2007. szeptember 1. szombat 14:05 - Hírextra

A 46x37 centiméteres kép egy svájci állampolgár tulajdonában van, aki mielőtt aukcióra vinné, 100 ezer euróért felkínálta megvételre a festő nevét viselő békéscsabai múzeumnak. Szatmári Imre, a múzeum igazgatója és Boros Judit, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa, aki Munkácsy egyik hazai szaktekintélyének számít ezért a napokban a helyszínen is tanulmányozhatta a kép eredetiségét.

A békéscsabai intézmény vezetője elmondta a lapnak, hogy egyelőre nincs pénzük a kép megvásárlásra, mégis fontosnak tartotta, hogy megnézzék a felajánlott képet.

Mint kiderült a La petitie Jeanne néven emlegetett művet Munkácsy 1888 körül készíthette úgy, hogy az ismert és híres Flört című alkotásának nő alakját festette újra. A kép Alexis Brasseurnek a tulajdonában van, aki annak a Leopold Brianak a dédunokája, aki Munkácsy feleségének az unokatestvére volt - írta a Békés Megyei Hírlap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását