2024. április 28. - Valéria

Kórházban világhírű író

Tüdőműtétet hajtottak végre a New York-i Mount Sinai kórházban Norman Maileren - közölte szerdán a világhírű amerikai író menye, Salina Mailer. Az egy hegszövet-darab eltávolítására végrehajtott sebészi beavatkozás dátumát Carol nem közölte, csak annyit m
2007. október 18. csütörtök 07:52 - Hírextra

Egy másik, a New York Post szerdai számában közölt jelentés szerint a 84 éves szerzőt nemrégiben Bostonban részesítették kórházi kezelésben egy asztmarohamot követően, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy szeptember 8-án részt vehessen egyik lánya New York-i esküvőjén. Ezt Carol Mailer, az író egyik volt felesége mondta el az újságnak.

A regényíró, újságíró, forgatókönyvíró és rendező Norman Mailer pályafutása során kétszer is elnyerte a Pulitzer-díjat, egy alkalommal pedig az amerikai könyves szakma legrangosabb elismerésével, a National Book Awarddal jutalmazták.

Mailer világhírét Meztelenek és holtak című, 1948-ban megjelent II. világháborús regénye alapozta meg. Több műve is megjelent magyarul, legutóbb idén januárban az amerikai világpremierrel egy időben az Ulpius-ház kiadó publikálta Várkastély a vadonban című regényét, amely Adolf Hitler náci diktátor gyermekkoráról szól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását