2024. április 29. - Péter

Népmesei vetélkedő

"Dunán innen, Óperenciás tengeren túl" címmel egyhetes mesevetélkedő indul kedden a Duna Televízióban. A televíziós vetélkedőben négy hazai és négy határon túli iskola csapatai mérik össze tudásukat. A döntőbe jutó hazai csapat Erdélyben, a határon túli d
2007. december 23. vasárnap 12:40 - Hírextra
Karácsony másnapján délután negyed hatkor indul a Duna Televízióban a népmesei vetélkedő. A televíziós játékban a Felvidékről egy kassai, a Kárpátaljáról egy beregszászi, a Partiumból egy szatmárnémeti, a Vajdaságból pedig egy óbecsei iskola 10-12 éves diákjai vehetnek részt. A hazai mezőnyből egy monori, egy rádi és két budapesti iskola tanulói veszik fel a versenyt a határontúliakkal.

A versenyzőknek változatos feladatokat kell az egy hét során megoldaniuk. A játékos erőpróbák között szerepel különböző mesejelenetek eljátszása, és természetesen a mesemondás. A "kakukk-tojások" megkeresése is próbára teszi a csapatok jártasságát a műfajban.

A televíziós adás producer-műsorvezetője Rózsa György. A sorozat szerkesztői rajzfilm részleteket is beillesztettek az adásokba. A Budapest Bábszínház művészei bábjelentekkel, árnyjátékokkal teszik látványossá a műsort.

Az idén 15. születésnapját ünneplő Duna Televízió többfordulós vetélkedő-sorozata a nagy meseíró, Benedek Elek életműve előtt is tiszteleg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását