2024. április 28. - Valéria

Nem mindenhol használt a tilalom

A hongkongi dohányosok havonta közel 12 millió szállal több cigarettát füstölnek el azóta, hogy egy éve bevezették a nyilvános helyen való dohányzási tilalmat.
2008. január 2. szerda 17:41 - Hírextra

A hongkongi vám- és adóhatóság számításai szerint 2007-ben havonta átlagosan 289,6 millió cigaretta után szedték be az illetéket, míg 2006-ban 278 millió szál volt a havi fogyasztás. Az adatokból kitűnik, hogy a "Kínai Népköztársaság Különleges Közigazgatási Területén" az egy évvel ezelőtt életbe lépett korlátozások ellenére egyre több dohánytermék fogy.

A hongkongi tilalom még nem terjed ki minden területre, a hétmilliós város több mint 800 szórakozóhelyén, beleértve a bárokat, éjszakai klubokat, szaunákat és játékszalonokat, 2009 közepéig lehet még füstölni, s ez nagyon nem tetszik a dohányzás ellen kampányoló szervezeteknek.

Az egykori brit gyarmaton a növekvő népesség mellett az egyre növekvő fogyasztásért a dohánytermékek rendkívül alacsony árát teszik felelőssé.

Hongkongban mintegy 840 ezer dohányost tartanak számon, míg a cigaretta ára hét éve változatlan. Kínában több mint 300 millióan dohányoznak, az egyre növekvő piac pedig mágnesként vonzza a cigarettagyárakat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását