2024. április 28. - Valéria

Sok cseh nem vitézkedik az ágyban

A cseh házaspárok egyötöde nem él házaséletet, főként ha 20 éve vagy még régebben házasok - írta a hétfőn Mlada Front Dnes című napilap Petr Weiss és Jaroslav Zverina szexológusokra hivatkozva. A megállapítás főleg az ötvenesekre vonatkozik.
2008. február 25. hétfő 17:13 - Hírextra
Igaz, vannak a fiatalabbak között is szexuálisan inaktívak, bár jóval kisebb a számuk - monda Weiss a lapnak.

Azon megkérdezett házaspárok közül, amelyek azt válaszolták, hogy nem élnek együtt házaséletet, egyesek házasságon kívüli partnerrel, vagy saját kezűleg elégítik ki szexuális vágyaikat, másoknak pedig egyáltalán nincs is szexuális igénye.

A felmérés szerint a nők 70 százalékának és a férfiak 74 százalékának van partnerkapcsolata (beleértve a házasságot is), a nők 9 százaléka, a férfiak 7 százaléka nem él nemi életet a partnerével.

A 2000, 15 évnél idősebb megkérdezett nő 47 és férfi 30 százaléka nem igényli a szexet, míg a nők 33 és a férfiak 18 százaléka igényli ugyan, de nem él nemi életet.

Weiss szerint sokan akkor is élnek nemi életet, ha személy szerint ők nem akarnak: vagy mert a partnerük akarja, vagy úgy gondolják, hogy szex hozzátartozik a kapcsolathoz.

Sok partner nem kívánja egymással a szexet, de számos más szál összeköti őket, amelyek sokkal fontosabbak a számukra: gyermekek, családi háttér, unokák, hobbi, barátok és közös emlékek - mondta a szakember.

Ha a többségük elégedetlen lenne a nemi élet nélküli kapcsolattal, szakember vagy külső partner segítségét kérné, vagy gyakrabban lennének a válások - írja a lap.

Egyre több szerelem kezdődik a munkahelyeken. Ha az emberek egész nap együtt vannak az irodában, utána pedig otthon, logikus, hogy nem szexelnek minden éjjel - mondta a lapnak Petr Smolka pszichológus.

A fiatalok közül is egyre többen választják a nemi élet helyett a tanulást, az utazást vagy a szakmai ambíciót - írja a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását