2024. április 27. - Zita

Vizsgálják a vasárnapi robbanást

A rendőrség is vizsgálatot indított annak a robbanásnak az ügyében, amely vasárnap éjjel, nem sokkal éjfél után történt egy solymári vegyiüzemben - értesült a HavariaPress. Az ügyben egyelőre közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálódik a Budaörsi Rendőr
2008. március 17. hétfő 11:31 - Hírextra

A műanyaggyártó cégnél ma fejeződik be a kármentesítés, a telephelyről ugyanis a nap folyamán szállítják el a kárhelyen összegyűjtött vegyi anyagokat és anyagmaradványokat, szakszerű megsemmisítés céljából. Azt több hatóság is vizsgálja, hogy mi okozta a robbanást, a hírügynökség információi szerint a kérdéses üzemben is értetlenül állnak az eset előtt.

Mint a hírügynökség korábban hírül adta, a Pest megyei településen vasárnapra virradó éjjel, 20 perccel éjfél után egy műanyagipari cég telephelyén robbant fel egy hordó az udvaron lévő, veszélyes hulladékot tartalmazó konténerben, melynek emiatt elvált a teteje az oldalától. A konténerben több más hordó is volt, de a robbanást kiváltó reakció a többi hordóra nem terjed rá, csak a szétspriccelő vegyi anyagok szennyezték be azokat, illetve a konténer belsejét. A felrobbant hordóban egyébként - a cégtől kapott tájékoztatás szerint - 40 kilogrammnyi vegyi anyag, közte két, poliuretán gyártásánál használatos amin katalizátor volt.

A szerencsétlenség egyébként szerencsés módon épp akkor történt, amikor egy budapesti tűzoltóegység egy pilisszentiváni lakástűz oltása után visszafelé tartott a fővárosba, és éppen a kérdéses gyártelep mellett haladtak el, amikor meghallották a robbanást. Azonnal a helyszínre hívták a polgári védelem vegyi csoportját és több más katasztrófavédelmi egységet is. Míg a robbanás során felszabaduló anyag mibenlétét nem sikerült megállapítani, fontolóra vették az alig száz méterre lévő lakótelep evakuálását is, de a szakemberek végül - a levegőtisztasági mérések eredményei alapján - úgy ítélték meg, hogy erre nincs szükség. A robbanás miatt egyébként nem volt tűz, és személyi sérülés sem történt; anyagi kár mindössze a tönkrement konténerben keletkezett.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását