2024. április 29. - Péter

Kiszorult a HBO az Emmy-ből

Az Emmy-díjak történetének utóbbi tíz évében először fordult elő csütörtökön, hogy az HBO televízió produkciói közül egy sem kapott jelölést a legjobb drámai tévésorozat kategóriájában. A legrangosabb amerikai televíziós elismerésre idén új kábeltévé-soro
2008. július 17. csütörtök 00:00 - Hírextra

A legjobb drámai tévésorozat kitüntetésére jelölték még a Showtime és a CBS közös produkcióját, a Dextert, a Fox nagy sikerű orvosi sorozatát, a Doktor House-t, valamint az ABC csatorna Eltűntek (Lost) című műsorát, amelynek első évada 2005-ben egyszer már elnyerte az Emmy-díjat.


A sorozatok közül a legtöbb, összesen 17 jelölést a 30 Rock kapta, amely tavaly már besöpörte a legjobb vígjátéksorozatnak járó elismerést. A 30 Rock sztárjait, Tina Feyt és Alec Baldwint jelölték a legjobb vígjátékszínésznő, illetve színész díjára.


A drámai sorozatokban szereplő színésznők közül hivatalosan is esélyes lett az idei kitüntetésre Glenn Close (Damages), Sally Field (Testvérek /Brothers and Sisters/), a magyar származású Mariska Hargitay (Esküdt ellenségek) Holly Hunter (Saving Grace) és Kyra Sedgwick (The Closer). A színészek kategóriájában a jelöltek között szerepel Jon Hamm (Mad Men), Michael C. Hall (Dexter), és Hugh Laurie (Doktor House).


A televíziós Oscar-díjnak is nevezett Emmy-díjakat idén 60. alkalommal, szeptember 21-én adják át Los Angelesben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását