2024. április 28. - Valéria

Újabb magyar sikerek a diákolimpián

Egy arany és három ezüstérmet kaptak a magyar diákok a Budapesten megrendezett Kémiai Diákolimpián.
2008. július 21. hétfő 18:30 - Hírextra
A 40. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát az Eötvös Loránd Tudományegyetem rendezte meg július 12. és 21. között, amelyen hatvannyolc ország négy-négy fős csapata vett részt.

A vetélkedő középiskolásoknak elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, amelyek a középiskolás tananyagra épültek. Összesített eredményeikért arany-, ezüst- és bronzérmet szerezhettek. A magyar csapatban Sarka János, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium diákja aranyérmet kapott. Kovács Bertalan, a budapesti Németh László Gimnázium, Batki Júlia, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Vörös Tamás, szintén az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium diákja pedig ezüstérmet vehetett át - tájékoztatták a távirati irodát a szervezők.

Az első Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát 1968-ban rendezték meg, amelyen Magyarország is indult Csehszlovákiával és Lengyelországgal együtt. A kémiai diákolimpia a legszélesebb nemzetközi részvétellel zajló szakmai versengések közé tartozik. Célja nemcsak a diákok felkészültségének összemérése, hanem az is, hogy kapcsolatokat építsenek a kutatójelöltek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását