2024. április 27. - Zita

Mesefesztivál

Jelmezes fotózás, óriáslabirintus, meseolvasás, színházi előadás és diafilmvetítés - csak néhány azok közül a programok közül, amelyek a hétvégén várják a látogatókat a II. Országos Mesefesztiválon a Pataky Művelődési Központban.
2008. szeptember 8. hétfő 16:03 - Hírextra
Az eseményhez kapcsolódóan két pályázatot hirdettek idén: egy meseírót gyermekeknek és felnőtteknek, valamint egy rajzpályázatot gyermekeknek. Ez utóbbinál a tavalyi és idei mesékhez vártak illusztrációkat. Mindkét felhívásra sok pályamű érkezett.

A gyermek és felnőtt kategóriában összesen 360 mesét küldtek be a pályázók az ország minden tájáról, sőt még Romániából és Szerbiából is érkezett alkotás. A legfiatalabb meseíró ötéves, a legidősebb kora nem ismert, de azt lehet tudni róla, hogy nagymama - mondta Nagy Krisztina, a művelődési központ munkatársa.

Az alkotásokat a tavalyi mesékhez hasonlóan idén is feltöltötték az internetes mesekönyvbe, amely a www.patakymk.hu című honlapon érhető el. Az online kötet már közel 700 mesét rejt.
A rajzpályázatra mintegy 300 alkotás érkezett, amelyeket a hétvégi mesefesztiválon kiállítanak. A látogatók szavazhatnak is ezekre. A legtöbb voksot kapó illusztráció közönségdíjban részesül.

A kétnapos rendezvényen osztják ki a pályázatok nyerteseinek járó díjakat. Ezentúl számos program várja még az érdeklődőket, például az ELTE Egyetemi Színpad előadásában szombaton látható Paul Foster I. Erzsébet című műve. Lesz még jelmezes fotózás, meseolvasás, diavetítés. A szervezők építettek egy óriáslabirintust is, amelyben a tündért kell megkeresni.

A gyerekek felmászhatnak az "égig érő paszulyra" is, azaz egy élő fára, amelynek tetején lapul a szörny, akinek bele kell nézni a szemébe. Ezentúl sok játékos feladat, vagy ha úgy tetszik "hétpróba" vár a látogatókra annak érdekében, hogy ne feledjék, olvasni jó, különösen meséket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását