2024. április 29. - Péter

Megkezdődött a bírkanyíró vb

A norvégiai Bjerkreimban csütörtökön kezdetét vette a 13. birkanyíró világbajnokság, amelynek keretében a 28 országból érkezett versenyzők 2700 juhot szabadítanak meg gyapjától, hogy eldöntsék, melyikük a legjobb ebben a szakmában.
2008. október 2. csütörtök 18:45 - Hírextra
A skandináv ország délnyugati csücskében lévő városban vasárnapig zúgnak a nyírógépek, csattognak az ollók, és - ez a harmadik kategória - válogatják a gyapjút a résztvevők.

A nyírógéppel 20 és 40 másodperc közötti idő kell az állat megnyírásához, ollóval mintegy két percre van szükségük a bajnokoknak. A versenyeket egyéni és csapat kategóriában bonyolítják, a győzteseket vasárnap hirdetik ki.

Az ausztráliai Shannon Warnest és az új-zélandi Joanne Kumeroa megvédheti tavalyi világbajnoki címét a gépi nyírásban és a válogatásban, de ollózásban új bajnokot avatnak majd, mert a tavalyi, a lesothói Zingesele Elliot Ntsombo idén nem jutott túl a selejtezőkön.

Csütörtökön mintegy száz birkanyíró veselkedett neki a juhoknak, a részt vevő országok száma az idei világversenyen az eddigi legnagyobb.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását