2024. április 28. - Valéria

Gyurcsán közbenjárást kért Orbántól

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kabinetfőnökén keresztül azt kérte Orbán Viktortól, vesse latba befolyását annak érdekében, hogy az európai konzervatív pártok is támogassák a Magyarország által javasolt négy pontot. Erről a kormányszóvivő tájékoztatta az
2008. október 15. szerda 13:33 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc kedden jelentette be, hogy a magyar kormány négypontos javaslatot terjeszt az állam- és kormányfők elé a pénzügyi válság leküzdése érdekében.

A magyar javaslat egyrészt megváltoztatná a kohéziós politikai szabályozást a kis- és közepes vállalatok javára, így az egyes programokon belül kisebb lenne a nemzeti hozzájárulás minimálisan megkövetelt mértéke. A második javaslat egy maastrichti kritériumot érint. Eszerint recessziós időben fel kellene függeszteni a GDP arányosan háromszázalékos államháztartási hiány további csökkentésére vonatkozó kötelezettséget.

Az Európai Központi Bank, függetlenül attól, hogy egy ország tagja-e az euróövezetnek, ugyanazokat az intervenciós eszközöket használhassa az Európai Unió tagjainak esetében - ez a harmadik javaslat. A negyedik javaslat szerint a pénzügyi felügyeletek tevékenységében új, egységes EU szabályozásra van szükség - jelentette be kedden Gyurcsány Ferenc.

Daróczi Dávid beszélt arról is: a miniszterelnök Brüsszelből is folyamatosan figyelemmel kíséri magyarországi gazdasági folyamatokat, a forint árfolyamának alakulását illetve a tőzsdei híreket. Folyamatosan kapcsolatban van a munkatársaival és az érintett pénzügyi szervezetek vezetőivel - közölte.

Az MTI kérdésére jelezte, a kormányfő Simor Andrással, a jegybank elnökével is beszélt már a nap folyamán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását