2024. április 27. - Zita

Nemzetközi utazó színházi fesztivál

Az egri Gárdonyi Géza Színház, a chebi Nyugat-csehországi Színház, a nantes-i Rictus Színház és az újvidéki Szerb Nemzeti Színház közreműködésével nemzetközi utazó színházi fesztivál veszi kezdetét október 30-án Újvidéken - jelentették be az egri szervező
2008. október 21. kedd 14:55 - Hírextra
Az egy-egy hetes programok keretében valamennyi társulat ugyanazzal a kortárs produkcióval mutatkozik be mind a négy helyszínen - közölte az egri színidirektor.

Így az egriek Háy János A Pityu bácsi fia című darabjával állnak színpadra, a chebiek Václav Havel művét, az Összeesküvőket adják elő, a nantes-i társulat repertoárján Sylvain Levey Aszfaltdzsungel című műve szerepel, az újvidékiektől pedig Milena Markovics Babahajóját láthatja a publikum - tette hozzá Csizmadia Tibor.

Az egy-egy hetes fesztiválok lehetőséget adnak kulturális bemutatókra is, így a vendéglátók megismerkedhetnek a többi nemzet kézműiparával, konyhaművészetével. Vagyis a különböző nemzetek gondolkodása több ponton találkozhat - mondta az igazgató.

A 2010 áprilisáig tartó utazó fesztivál megrendezését 200 ezer euróval támogatja az Európai Unió, ami a költségek mindegy 40 százalékát teszi ki. A többit pályázatokon keresztül teremtik elő a körforgásban résztvevő teátrumok.

A rendezvénysorozatban Újvidék után Cheb, majd Eger következik, utolsó állomásként pedig a franciaországi Nantes-ban rendezik meg a fesztivált - ismertette a programot a direktor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását