2024. április 27. - Zita

Jótékonysági hangverseny

Második alkalommal rendezi meg Zugló önkormányzata azt a jótékonysági koncertet, amely Szent Erzsébet szellemében az elesetteket igyekszik támogatni. Szombaton a zuglói Páduai Szent Antal templomban Purcell Óda Szent Cecíliához című műve és Charles Gounod
2008. november 20. csütörtök 17:07 - Hírextra
A Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórust Záborszky Kálmán vezényli, közreműködik: Fodor Beatrix, Mester Viktória, Megyesi Zoltán és Laborfalvi Soós Béla - közölte az együttes az MTI-vel.

A hangversenyre a belépés ingyenes, ám a szervezők adakozásra buzdítanak mindenkit. A pénzt a Down Alapítvány javára ajánlják fel.

A jótékonysági koncert zenei középpontjában idén Cecília áll, aki jóval Árpád-házi Szent Erzsébet előtt élt és jótékonykodott Rómában. Vértanúsága több zeneszerzőt is megihletett. Henry Purcell 1683-ban ódát írt hozzá, 1855-ben pedig Charles Gounod egy teljes misét komponált emlékére.

E két mű hangzik fel szombaton, amely Szent Cecília napja is egyben, hiszen ünnepét először ezen a napon ülték meg Rómában, 545-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását