2024. április 30. - Katalin, Kitti

Napirenden a kórház-főigazgató

Demszky Gábor javaslatára a fővárosi közgyűlés csütörtökön tárgyalja azt az egészségügyi bizottsági döntést, amely szerint pályázatot írnak ki három kórház főigazgatói posztjára; a főpolgármester felfüggesztette e döntés végrehajtását, mivel szerinte az
2008. november 27. csütörtök 11:11 - Hírextra
Demszky Gábor kezdeményezésére a közgyűlés megemlékezett a napokban elhunyt Bielek Józsefről, a Fővárosi Tanács utolsó elnökéről. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy Budapest egykori első embere szakmailag megalapozott döntéseivel előkészítette a zökkenőmentes önkormányzati rendszerváltást. Az egykori városvezetőt Budapest saját halottjának tekinti.

A mintegy félszáz, korábban kipostázott előterjesztés mellé a napirendről folytatott vitában, amit előbb az MSZP, majd a Fidesz által kért szünet is megszakított, további 15 előterjesztés tárgyalásáról döntöttek. A végelszámolás alatt lévő Schöpf-Merei kórház ingatlanának többségét eladóhatóvá minősítő előterjesztést, a társasházi átalakítást visszavonta Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes. Bojár Iván (SZDSZ) pedig a jogi és a városrendészeti bizottsággal folytatott egyeztetésére hivatkozva visszavonta azt a javaslatát, hogy a Városligetben alakítsák ki a szónokok hordóját.

Demszky Gábor javaslatára a közgyűlés első pontként tárgyalja azt az egészségügyi bizottsági döntést, amellyel pályázatot írnak ki három kórház főigazgatói posztjára. A főpolgármester felfüggesztette e döntés végrehajtását, mivel szerinte az új budapesti egészségügyi modell kialakítása előtt célszerűtlen ez a pályázat. Az MTI értesülései szerint az MSZP-frakció keddi döntését megváltoztatta a napirendi vita közben tartott ülésén és úgy döntött, hogy támogatja a főpolgármester álláspontját. Ezzel gyakorlatilag lehetővé vált a Fővárosi Egészségközpont Zrt. megalakításáról szóló előterjesztés tárgyalása is. A téma napirendre vételét az SZDSZ többsége elutasította, Demszky Gábor és Ikvai-Szabó Imre a szocialistákkal és a Fidesz-KDNP-vel együtt támogatta.

Pótkézbesítéssel került egyebek közt a közgyűlés elé a főváros új szmogriadó-rendelet tervezete és az útfelújítási program módosítása. A napirendet az MSZP, az SZDSZ és az MDF képviselői szavazták meg, a Fidesz-KDNP tartózkodott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását