2024. április 27. - Zita

Itthon is sztárszereposztásban Mozart operája

A Kanári-szigeteki három sikeres előadás után a budapesti Művészetek Palotájában is háromszor játssza el nemzetközi sztárszereposztásban Mozart Cosi fan tuttéját a Budapesti Fesztiválzenekar - mondta el az MTI-nek Körner Tamás igazgató.
2008. november 28. péntek 08:58 - Hírextra
Az első előadást vasárnap este tartják, majd kedden és csütörtökön látható és hallható az opera a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A produkciót a világhírű Glyndebourne-i Operafesztiválon 2006-ban már bemutatták. Nicholas Hytner rendezése az eredeti bemutatón igen egyszerű és stílusos volt, ezt az elképzelést a hangvesrenyterem adottságaihoz igazodva még egyszerűsítik, de a játék személyessége, az emberi viszonyok érdekessége megmarad - fűzte hozzá Körner Tamás.

A vígoperát Fischer Ádám vezényletével mutatják be; nagyszerű nemzetközi énekesgárda közreműködésével szólal meg a mű: Fiordiligit a német Juliane Banse (szoprán) alakítja, Dorabella a szintén német Anke Vondunk lesz. Despinát az angol Claire Ormshaw, Ferrandót a finn Topi Lehtipuu (tenor), Guglielmót a görög Tassis Christoyannis (bariton), Don Alfonsót az angol William Shimell (bariton) énekli.

A rendező, Nicholas Hytner Cambridge-i diplomája megszerzése után 1985 és 1989 között a manchesteri Royal Exchange Színház, 1989 és 1997 között a londoni Nemzeti Színház rendezőjeként dolgozott. Haendel Xerxesének 1985-ös rendezéséért megkapta a Laurence Olivier-díjat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását