2024. április 29. - Péter

Bemutatták a Valami Amerika 2-t

Herendi Gábor rendező szerint a 2001-ben készült első résznél sokkal gyorsabb, pörgősebb film lett a Valami Amerika 2; az alkotást vasárnap este mutatták be a szegedi Belvárosi moziban. Jobbat akartak, mint az első rész volt.
2008. december 15. hétfő 08:16 - Hírextra
A rendező a bemutató előtt elmondta, még annak idején, hét évvel ezelőtt ígéretet tett arra, hogy ha lesz folytatása a filmnek, akkor azt az első részhez hasonlóan a Tisza-parti város közönsége nézheti meg először. Hozzátette: a premier a színészeknek is újdonsággal szolgál, hiszen most láthatják először filmvásznon a végleges alkotást.

A filmek döntő többségénél a második rész gyengébben sikerül, mint az első. A Valami Amerika 2 stábja azonban összeszedte magát, s ez a nyomás még inspirálóan is hatott rájuk - mondta Herendi Gábor.

Az új film az első részhez hasonlóan szórakoztató, a történet azonban csavaros, részben azért, mert az alkotók minden karaktert - köztük a három testvért alakító Pindroch Csabát, Szabó Győzőt és Hujber Ferencet, valamint a Timit játszó Oroszlán Szonját - szerettek volna visszahozni. Az első rész végén azonban a Szervét Tibor alakította Alexről kiderült, hogy szélhámos, így mindenki tudja róla, hogy egy szavát sem szabad elhinni, ennek ellenére újra a cselekmény egyik központi figurájává válik - mondta a rendező.

Míg a Valami Amerika dramaturgiájában fellelhetők voltak az első filmes alkotásokra jellemző betegségek, az új mozi profibb alkotás, forgatókönyve talán jobb is. Ezt a színészek is érezték a forgatás alatt, így jó hangulatban készült a film, s ezt a nézők is észrevehetik majd a vásznon Herendi Gábor szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását