2024. április 29. - Péter

A Gárda nem sértett semmilyen szabályt

A Magyar Gárda Mozgalom szerint a szerveződést létrehozó egyesület nem vitt végbe jogszabályba ütköző cselekedetet, ezért a feloszlatást kimondó bírósági ítélet nem megalapozott. A mozgalom szerdán közleményben tudatta álláspontját az MTI-vel, hozzátéve:
2008. december 17. szerda 11:10 - Hírextra
A Fővárosi Bíróság kedden hozott elsőfokú, nem jogerős ítéletével feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet.

"A Magyar Gárda Mozgalom megdöbbenéssel és értetlenül áll az őt létrehívó Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatását kimondó elsőfokú ítélet előtt. Mozgalmunk szent meggyőződéssel vallja, hogy az őt szülőatyjaként létrehívó Egyesület semmiféle jogszabályba ütköző cselekedetet nem vitt végbe, így az ítélet szerintünk nem megalapozott" - olvasható a közleményben.
A mozgalom szerint a polgári per megindítása politikai nyomásra történt, és így született az ítélet is.

Ennek kapcsán a szóbeli indoklásra hivatkoztak, amelyben elhangzott, hogy a mozgalom tatárszentgyörgyi felvonulása a parlamenti pártok és a közjogi méltóságok szerint "cigányellenes" volt. Úgy fogalmaztak: "egy bírósági ítélet pártok, valamint nem kizárólag az igazságszolgáltatás hatalmi ágához tartozó közszereplők véleményét használja fel egy bírósági ítélet megalapozásaként".

A közlemény szerint ugyanakkor megelégedéssel fogadták az ítélet indoklásának azt a részét, mely kimondja, hogy e döntésnek a Magyar Gárda Mozgalomra nézve semmilyen kihatása nincs. "Így Mozgalmunk tevékenységét továbbra is az eddigieknek megfelelően folytatja!" - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását