2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A magyarok támogatnák a megújuló áramtermelést

Támogatná a lakosság a megújuló energia forrású erőművek építését Magyarországon az energiainfo.hu portál és a Forsense Piackutató és Stratégiai Tanácsadó Intézet legújabb felmérése szerint.
2009. május 6. szerda 18:13 - HírExtra
Ugyanakkor a válaszadók megosztottak az atomerőmű bővítését illetően. A megkérdezettek többsége tartja fontosnak az új erőművek építését, és csak minden tizedik válaszadó nyilatkozott ellentétesen. A válaszadók kétharmada szél- és napenergiát használó erőműveket látna legszívesebben. Túlnyomó többségük támogatja az állami források felhasználását új erőművek építéséhez, de csak akkor, ha az legalább részben állami tulajdonban is marad.

A paksi atomerőmű bővítésében a válaszadók igen megosztottak voltak, az inkább támogatók aránya alig haladta meg az 55 százalékot, pedig az áramtermelő kapacitások bővítésének lehetőségei közül legtöbben, 29 százalékuk az atomerőmű bővítését jelölték meg. Akik nagyon fontosnak tartják az erőművek építését, azoknak a 66 százaléka támogatja a paksi bővítést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását