2024. április 27. - Zita

Milyen lesz az EU 2045-ben?

Hidrogén-hélium erőművet és sósból édesvizet gyártó berendezést szeretnének 2045-ben látni azok a magyarok, akik egy kétéves uniós felmérésben vesznek részt - mondta a Medián közvélemény-kutató intézet kutatásvezetője.
2009. május 25. hétfő 07:03 - HírExtra
Az Európai Bizottság támogatásával hét országban készítik el a felmérést. Minden országból 20-25 állampolgárt kérdeznek arról, hogy szerintük milyen legyen a jövő az Európai Unióban. A magyarországi résztvevők arról beszélgettek a hétvégén, hogy vajon milyen kihívásokkal kell majd szembenéznie az embereknek 30-40 év múlva - mondta Bakonyi Eszter.

A kétnapos eszmecserén a résztvevők arra keresték a választ, hogy vajon milyen lesz egy átlagos hétköznap 2045-ben. Végül összesen csoportonként tíz ötletet gyűjtenek össze. Ezt az ötletlistát európai kutatókhoz továbbítják, akik az áttanulmányozás után visszaküldik azt a felmérésben részt vevőknek, akik újra megvitatják a kérdéseket. A kétéves folyamat végén pedig a vizsgálat eredményét az európai döntéshozóknak továbbítják - tette hozzá
Elmondta: a felmérés nagyon fontos visszacsatolást jelent a politikai döntéshozóknak és a tudományos élet szereplőinek is arról, hogy mi foglalkoztatja az állampolgárokat, mik azok a területek, amelyekre például a kutatómunkában érdemesebb nagyobb figyelmet fordítani.
A magyarországi csoport egyebek mellett a természeti erőforrások felhasználásával és az idősek életkörülményeinek javításával foglalkozott - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását