2024. május 2. - Zsigmond

A Jobbik programját népszerűsíti

A Jobbik országos akciót hirdetett meg annak érdekében, hogy minél több ember ismerje meg programját a június 7-ei európai parlamenti (EP) választás előtt - jelentette be Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. május 28. csütörtök 13:27 - HírExtra
Az akció az igazságért című mozgalom lényege az, hogy személyes kezdeményezéssel kell ellensúlyozni a hallgatást és a Jobbik folyamatos gyalázását - mondta Morvai Krisztina, majd felkérte a párt tagjait és szimpatizánsait, hogy minél több emberhez juttassák el a Jobbik üzenetét.

Közölte, elsősorban azokat az embereket akarják megszólítani, akik nem szándékoznak elmenni szavazni június 7-én, mert nem is tudnak a választásról, vagy nem érdekli őket az egész.

Morvai Krisztina elmondta, a Jobbik Magyarországon és az Európai Unióban is kiáll a politikai véleménynyilvánítás szabadsága mellett. "Mi szószólói leszünk az Európai Unióban annak, hogy legyen végre vége annak, hogy aki globális érdekek helyett lokális érdekekről beszél, nemzethez tartozásról beszél, kimondja azt, hogy a nemzetközi globális nagytőke tönkreteszi a világot, azt kirekesztőnek, fasisztának nevezik" - fogalmazott.

Mint mondta, véget kell vetni a politikai véleményen alapuló kirekesztésnek, a hátrányos megkülönböztetésnek.

Morvai Krisztina szerint ma a magyar embereknek "a tiltakozásra gyakorlatilag semmiféle lehetőségük nincs". "A politikai szabadságjogok (...) még rosszabb helyzetben vannak, mint a kommunizmus vagy államszocializmus utolsó időszakában" - mondta.

Szólt arról is, hogy Magyarországon "a régi értelemben vett latin-amerikai, harmadik világbeli gyarmati modell" épül. A Jobbik programja arról szól, hogy ezt meg kell akadályozni, "vissza kell fordulni az úton, és újra kell építeni a hazánkat" - közölte Morvai Krisztina.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását