2024. április 28. - Valéria

Megint egy botrányos orosz gyerekügy

Egy orosz anya Portugáliában elhagyta gyerekét, de most visszaperelte, s elhozta egy orosz faluba, ahol a nő iszik és veri a gyereket - ez az újabb botrányos nemzetközi gyerekügy foglalkoztatja az orosz közvéleményt.
2009. június 1. hétfő 17:53 - HírExtra
Az anya, Natalja Zubrina egy Jaroszlavl melletti faluból elment pénzt keresni Portugáliába, s ott egy ukrán vendégmunkástól szült egy kislányt. A férfi elhagyta Natalját, akinek pénzkereset után kellett nézni, s egy jómódú helybeli családra bízta a kis Alekszandrát. A család, Joao és Florinda szerették és kényeztették a kislányt, s közben - egyes források szerint csalárd módon - papírokat írattak alá Nataljával, hogy megtarthassák a gyereket. Más források szerint Natalja otthagyta az állampolgárság és papírok nélküli kislányt. Egy idő múltán azonban pert indított Sandráért, és a portugál bíróság végül neki ítélte.

A szép portugáliai lakásból Sandra egy orosz falucskában álló, ütött-kopott, rozoga faviskóba költözött, neve Szása lett, a Barbie-babákkal teli, hófehér leányszoba helyett a kemencén alhat, vécé az udvaron. S amikor az orosz diadalt bemutatni akaró tévések forgattak, az asztalon mosatlan edény és konzervdoboz állt, az anya ittas állapotban volt, és jól felpofozta a gyereket, mert "az idióta portugáliai neveléstől szeszélyeskedett". Sandra magával hozott kutyusát, Luszit, a gyönyörű, zsemleszínű labradort meg láncra kötötték: arrafelé a kutyát nem szokás beengedni a házba.

A felvételeket az egész világon szörnyülködve nézték, az ítélkező bíró bocsánatot kért a portugáliai nevelőszülőktől, az interneten aláírásgyűjtés kezdődött, hogy Sandra-Szását engedjék vissza portugáliai nevelőszüleihez.

Oroszországban a vélemények erősen megoszlanak: sokak szerint a gyereknek az édesanyjánál a helye, mások azonban - főleg anyák - azt mondják: aki egyszer elhagyta a gyerekét, annak nem szabad visszaadni, de túl ezen a kislány számára már a portugáliai Florinda az édesanya, s Natalja érzelmileg soha többet nem tudja pótolni az elveszett éveket.

Natalja most egész családjával Moszkvába érkezett, hogy egy tévécsatorna műsorában a nyilvánosság előtt ütközzön meg Joaóval és Florindával, de az utóbbiaktól megtagadták az orosz vízumot.

A Moszkovszkij Komszomlec című lap kommentárjában - amelynek szerzője egy többgyermekes anya - Vlagyimir Putyin orosz kormányfőhöz fordult azzal: a kislányt nyilván már semmi nem óvja meg attól, hogy édesanyjához hasonló életet éljen, de Putyin, akinek magának is van egy labradorja, a kutyáért talán még tud valamit tenni.
Luszi, az eb időközben anya lett, kölykei zsemleszínűek, illetve feketék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását