2024. április 29. - Péter

Az ORTT megvédené a filmeket

Tizenegy filmszakmai szervezet az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordult, mivel szerintük a magyar tévétársaságok beavatkoznak a filmek képi struktúrájába és dramaturgiájába; az ORTT konzultációt kezdeményez a filmes szervezetekkel és a televíziós társaságokkal.
2009. június 12. péntek 11:53 - HírExtra
Az ORTT pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy tizenegy szakmai szervezet fordult hozzá a filmkép védelmének érdekében.

A szervezetek megkeresésükben azt kifogásolták, hogy - mint írták - a magyarországi televíziós társaságok beavatkoznak a filmművészeti alkotások képi struktúrájába és dramaturgiájába, a műnek a nézőre gyakorolt hatásába. A kommüniké szerint a képernyőn megjelenített ikonok megjelenítésével, a végefőcím levágásával, valamint a hosszú és gyakori reklámmegszakításokkal kapcsolatban felvetett szerzői jogi és médiajogi problémákról a Testület konzultációt kezdeményez a filmes szervezetekkel és a televíziós társaságokkal.

Az idei filmszemlén a Magyar Operatőrök Társaságának (HSC) sajtótájékoztatóján elhangzott: a szervezet hiába harcol, eddig nem sikerült elérnie, hogy a magyar filmek televíziós sugárzásakor a korhatár megjelölése csak az elején és a végén legyen látható, a film alatt ne, és az is cél, hogy a játékfilmek alatt ne legyenek reklámok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását