2024. április 27. - Zita

MDF: Ne hantolják ki a haláladót

Az MDF arra kéri a kormányt, hogy ne próbálja meg kihantolni a haláladót - mondta Herényi Károly, az MDF politikusa pénteki sajtótájékoztatóján.
2009. június 12. péntek 10:59 - HírExtra
A független képviselő elmondta: a kormány az üzletrészek öröklését akarja megadóztatni, minimum 11, maximum 21 százalékos illetéket akar kivetni erre a vagyonrészre.

Az MDF a kormány adójogszabály-tervezetéhez olyan módosító indítvány nyújt be, amely azt javasolja, hogy az üzletrészek öröklése továbbra is maradjon illetékmentes - közölte Herényi Károly.

A politikus kiemelte, hogy pártja számára elfogadhatatlan a kormány javaslata, mert már adózott jövedelemből szerzett jövedelmet akar újból megadóztatni a kabinet, és ezzel nehéz helyzetbe hozza a hazai kisvállalkozásokat. Hozzátette: a tervezett intézkedés család-, vállalkozásellenes és nehezíti a foglalkoztatási körülményeket.

Herényi Károly emlékeztetett, hogy az MDF kezdeményezésére részlegesen megszűnt az egyenes ági örökösödési illeték, a haláladó, most azonban szerinte a kormány ennek feltámasztását tervezi.

Arra a felvetésre, hogy Hock Zoltán szerint liberális párttá vált az MDF, Herényi Károly azt mondta: az MDF ugyanúgy, mint Antall József ideje alatt, most is nemzeti szabadelvű párt. Kiemelte: ettől az iránytól az MDF azóta sem tért el, és nem is fog.

A független képviselő sajnálatosnak nevezte, hogy az SZDSZ nem jutott be az Európai Parlamentbe. Herényi Károly kizárta az MDF és az SZDSZ jövőben együttműködését, mint fogalmazott: "ennek semmiféle előjele, értelme, és célja nem lenne".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását