2024. április 29. - Péter

Fidesz: Draskovics és Veres nem mond igazat

Révész Máriusz (Fidesz) szerint eddig négy olyan tényt állított Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint Veres János volt pénzügyminiszter az úgynevezett Hír TV-ügyben, amely biztosan nem igaz.
2009. július 3. péntek 15:15 - HírExtra
Mi az oka, hogy Draskovics Tibor és Veres János ebben az ügyben folyamatosan nem mond igazat, és megpróbálja félrevezetni az ország közvéleményét? - kérdezte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő.

Az ügy előzménye, hogy június 24-i sajtótájékoztatóján Balsai István (Fidesz) kijelentette: messze túllépett hatáskörén Draskovics Tibor a Hír TV-ügyben, amikor olyan magánakcióba kezdett, amely egy igazságügy-miniszter részéről a világ egyetlen országára sem vetne jó fényt.

Balsai István ezt Petőfi Attilának, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetőjének a Hír TV-ügyben tett tanúvallomására utalva közölte. E vallomásban Petőfi Attila arról számolt be - idézte a fideszes politikus -, hogy 2008. május 23-án, az igazságügyi minisztériumban tartott vezetői értekezlet után megkereste őt Draskovics Tibor, és azt a tájékoztatást adta, hogy Veres Jánostól tudomása van arról: a Hír TV két szerkesztő-riportere kábítószer-terjesztő, illetve -fogyasztó. Továbbá az igazságügyi miniszter azt is elmondta, hogy a Veres János környezetét megkereső ember másfél millió forint ellenében hajlandó ezzel kapcsolatban információkat átadni.

2008. június 1-jén Draskovics Tibor telefonon kereste meg Petőfi Attilát, és jelezte, konkrét információk birtokába jutott a kábítószerátadás helyéről, idejéről, mennyiségéről - tette hozzá Balsai István a vallomás alapján.

Balsai István tájékoztatója után egy nappal, június 25-én a szintén fideszes Lázár János kijelentette, pártja szerint távoznia kell Draskovics Tibornak a Hír TV-ügyben játszott szerepe miatt.

Draskovics Tibor erre az MTI-nek úgy reagált, ő azt tette, amit a törvény előír, és aki ezzel az üggyel kapcsolatban mást állít, vagy a tényeket hamis színben tünteti fel, annak a bíróság előtt rágalmazásért kell felelnie.

Június 26-án Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője tartott tájékoztatót, és közölte: kezdeményezik, hogy üljön össze az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága az üggyel kapcsolatban, és lehetőség szerint hallgassa meg Draskovics Tibort.

Révész Máriusz pénteki közlése szerint összesen négy állítás hangzott el az elmúlt napokban Draskovics Tibor és Veres János részéről a Hír TV-ügyben, amelyek tényszerűen nem igazak.

Kifejtette: nem igaz, hogy Draskovics Tibor feljelentést tett az ügyben, és nem igaz, hogy betartotta a szolgálati utat, amikor értesítette az NNI vezetőjét. Továbbá - mint folytatta - nem igaz Veres János azon nyilatkozata sem, hogy ők mindenkit, a Hír TV munkatársait és a drogkereskedőt is le akarták buktatni, és az sem igaz, hogy az ügyben a Veres János környezetét megkereső ember előbb beszélt volna a Hír TV munkatársaival, mint a volt pénzügyminiszter embereivel.

Az ügyészségi adatok éppen az ellenkezőjét bizonyítják annak, mint amit Veres János mondott - jegyezte meg Révész Máriusz.

Közölte: beszélt olyan szocialista országgyűlési képviselővel, aki úgy fogalmazott, Draskovics Tibort menthetetlennek tartja a történtek után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását