2024. május 2. - Zsigmond

Bevezették a mosolyellenőrzést

A japán Keihin vasúttársaság ötszáz dolgozója ezentúl minden nap mosolyellenőrzésen esik át, a vállalat vezetői a felfelé kunkorodó szájaktól remélik az ügyfélszolgálat sikerét.
2009. július 7. kedd 07:40 - HírExtra
Az Omron japán gyártó által kifejlesztett mosolyszkenner az arc olyan jellegzetességei alapján elemzi a mosolyokat, mint az ajkak vonala, a szemmozgás és a ráncok - írja a The Daily Telegraph internetes kiadása (www.telegraph.co.uk).

Az arc szkennelése után az eszköz egy nullától százig terjedő skálán osztályozza a mosolyt, a százas érték az adott személytől várható legszélesebb mosolyt jelenti.

Azok, akik alulteljesítenek, olyan (bizonyára) mosolyfakasztó üzeneteket kapnak számítógépükre mint a "Még mindig túl komolynak tűnsz" vagy "Húzd fel a szád szegleteit".

Az alkalmazottak nyomtatott formában is találkozhatnak a szkennelés eredményével, amitől a vezetők azt várják, hogy az napközben is mosolyra fakasztja a munkavállalókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. július 7. 13:41
Próbálnák ugyanezt Magyarországon! A magyar munkavállalók többségének vagy nincs kedve, vagy nem ér rá mosolyogni munka közben.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását