2024. április 28. - Valéria

Bach után szabadon

Johann Sebastian Bach szólószonátái, szvitjei csendülnek föl július 19-ig a Zaha Hadid iráni születésű nyugat-európai sztárépítész által kialakított pavilonban a Manchester Art Gallery-ben, a második manchesteri nemzetközi fesztivál keretében.
2009. július 11. szombat 18:36 - HírExtra
Bach szólóhangszerekre írt művei finom hangzásúak, szépek, érzékenyek, s Zaha Hadid kreációja is ehhez alkalmazkodik: intim tér, a XXI. századot idézi és a formával a fiatalokat akarja megnyerni a zenének. A narancs vagy az alma hámozott héjára emlékeztető zeneszalon 192 férőhelyes és a fesztivál után a kamaramuzsikának ad helyet - olvasható a fesztivál honlapján, a www.mif.co.uk oldalon.

A manchesteri fesztivál ideje alatt ebben a térben kilenc szólókoncertet ad a nemzetközi zenei élet három kiváló képviselője: Piotr Andreszewski lengyel-magyar zongoraművész, Jean-Guihen Queyras francia csellista és Alina Ibragimova orosz hegedűművész, aki egy 1738-ban készült Guarnieri hegedűn játszik.

Naponta délidőben a fesztivál ideje alatt a manchesteri Royal Northern College of Music hallgatói is Bachot játszanak a Zaha Hadid tervezte koncertpavilonban; az ő programjaikra ingyenes a belépés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását