2024. május 3. - Tímea, Irma

Megvertük Kínát

Győzelemmel mutatkozott be a római vizes vb női vízilabdatornájának vasárnapi nyitányán a magyar válogatott: Petrovics Mátyás együttese 10-7-re verte a kínaiak nemzeti csapatát az A csoportban.
2009. július 19. vasárnap 13:24 - HírExtra
Eredmény:
női vízilabda, 1. forduló, A csoport:
Magyarország-Kína 10-7 (2-2, 5-2, 3-1, 0-2)
-------------------------------------------
a magyar góldobók: Drávucz 3, Szűcs 2, Pelle, Valkay, Takács, Tomaskovics, Kisteleki 1-1

A tavalyi olimpián házigazdaként 5. kínaiak ellen kezdte meg szereplését a római világbajnokságon a Pekingben negyedik magyar válogatott, amely azóta hat helyen változott az új szakvezető színre lépésével.

Az első csoportmeccsen az ázsiaiak jutottak előnyhöz, a második kínai "fórt" viszont kivédekezte a magyar gárda, majd Pelle Anikó kapufás bombájával egyenlő lett az állás (1-1). A folytatásban Valkay Ágnes pattintott remekül, de volt válasza a riválisnak (2-2).

A második negyedben aztán nekilódult a magyar csapat, szebbnél szebb találatokat szerezve: előbb Szűcs Gabriella vette be kétszer is egymás után a kínai kaput (3-2, 4-3), és bár ekkor még rendre egyenlítettek a kínaiak, a parádézó Drávucz Ritával szemben már nem volt ellenszerük: a rutinos játékos kétszer egymás után emberelőnyből, végül pedig megúszás után volt eredményes, és mesterhármasának köszönhetően 7-4-es magyar vezetésnél vonulhattak nagyszünetre a csapatok.

A folytatásban is jól játszott a Petrovics-alakulat, amelyből ekkor a centerek rázták meg magukat, Takács Orsolya (8-4), majd Tomaskovics Eszter (9-5) tette a dolgát kiválóan, a sorozatot pedig méltóképpen zárta le Kisteleki Dóra, aki egyedül törve a kapura, pöccintéssel juttatta a hálóba a labdát (10-5).

A befejező nyolc percben - emberfóros lehetőségeivel élve - két góllal közelebb zárkózott az ellenfél (10-7), s a magyaroknál némi zavar is mutatkozott, amit több rossz passz, pontatlanságok sora jelzett. A hajrá azonban már nem okozott főfájást: ha gólt nem is lőttek, a védekezést kiválóan megoldották Pelléék, aminek végül is biztos győzelem lett az eredménye.

Második csoportmérkőzését kedd este (21 ó) a házigazda olaszokkal játssza a magyar válogatott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását