2024. április 29. - Péter

Jóval kisebb volt a szállodai forgalom

A kereskedelmi szálláshelyeken január-júniusban a külföldi és a belföldi vendégek száma 14 százalékkal, illetve 9 százalékkal maradt el az előző évi értéktől, míg a vendégéjszakák száma 12 százalékkal, valamint 9 százalékkal csökkent.
2009. augusztus 7. péntek 09:36 - HírExtra
A közlemény szerint júniusban is alacsonyabb vendégforgalmat regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken, mint 2008-ban. Az első fél évben a szálláshelyek árbevétele 100 milliárd forint volt, folyó áron 11 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek száma 2009. január-májusban 16 százalékkal, illetve 9 százalékkal maradt el az előző évitől. A külföldi látogatók vendégéjszakáinak száma 14 százalékkal, a belföldieké 10 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest. A szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal mérséklődött.

Tavaly az első fél évben a kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele 111 milliárd forint volt, ami folyó áron 2 százalékos növekedés 2007 azonos időszakához viszonyítva. Tavaly január-júniusban a külföldi és a belföldi vendégek által összesen eltöltött vendégéjszakák száma azonos volt a 2007. évivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását