2024. május 2. - Zsigmond

Szeptember 21-én kezdik a tanévet

Jármiban is később, előreláthatólag szeptember 21-én kezdődik a tanév az általános iskola felújítása miatt.
2009. augusztus 31. hétfő 09:30 - HírExtra
A térség iskolafenntartó önkormányzatai közül korábban a nyírmihálydi és a nagyszekeresi helyhatóság jelentette be a későbbi tanévkezdést, a két településen szintén a korszerűsítési munkálatokelhúzódása miatt egyaránt október elsején indul az oktatás - emlékeztetett Doka Diána, a megyei önkormányzat sajtóreferense.

Simonné Paczári Gabriella tájékoztatása szerint Jármiban több mint 20 millió forintos költségből, döntően európai uniós támogatásból újítják fel az általános iskolát.

A támogatási szerződés megkötésének csúszása miatt később fejeződnek be a munkálatok, így az oktatási intézményben, ahová helyből és a szomszédos Papos településről mintegy 180 gyermek jár,szeptember 21-én indulhat a 2009/2010-es tanév.

Az iskolások hétvégeken pótolják majd a hosszabb nyári szünet miatt kieső órákat.

Nyírmihálydiban 500 millió, míg Nagyszekeresen 200 millió forintos költségből szépül meg az iskola. Az előbbi településen közel 300, míg az utóbbiban 180 gyermeknek indul később, október 1-jén atanév. A két településen a diákok az őszi, a téli és a tavaszi szünetben pótolják majd a kieső napokat, illetve 2010 nyarán meghosszabbodhat számukra a tanév.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását