2024. május 2. - Zsigmond

Lehetetlenre vállalkozik a visszavarrt karú magyar sportoló?

Nem elég neki a ketrecharc, a világ legdurvább triatlonversenyén, a hawaii Ironman küzdelmeibe is bele akar kóstolni Varga Norman, a visszavarrott karú fiatal sportoló. A HírExtra megkereste a fanatikus férfit.
2009. szeptember 18. péntek 17:59 - Gedei Szilárd
Öt éve, 2004 újévének hajnalán belökték egy villamos alá, ami levágta a karját, az orvosok visszavarrták, három hét múlva pedig már visszatért a szorítóba – a csodaszámba menő felépülése egy csapásra ismertté tette Varga Normant. A fiatal ökölvívó tehetség a balesete után teljesen felépült, elkezdett edzeni és az egyik legdurvább küzdősportban, a ketrecharcban tért vissza – sikerekkel. Sokszor azonban még az ellenfelek sem tudták róla, hogy visszavarrott karral küzdött...

Visszavarrt karral a világ legnehezebb versenyén

Most azonban már ennél is többet akar: a huszonkét éves sportember elhatározta, hogy három év alatt felkészül a világ legbrutálisabb triatlonversenyére, a hawaii Ironmanre.

„A ketrecharcos szereplésemet mindig mindenki nagy szenzációnak tartotta, de én úgy éreztem, hogy az utóbbi időben kezdett ellaposodni. Ki akartam találni valami újdonságot, amivel megint elő tudok rukkolni” – mesélt a HírExtrának motivációjáról Norman. Terveit nemrég tettek is követték: lement az egyik csepeli öttusa klubba, s edzőket keresett magának.



Norman először egy éves felkészüléssel szerette volna végigcsinálni az embertelen kalandot, új edzői tanácsára azonban végül kitolta ezt az időszakot három évre. Évente körülbelül negyven-ötven versenyt tervez – maratoniktól kezdve triatlonversenyekig, és a ketrecharctól sem szakad el teljesen: néhány mérkőzést még elvállal az idén, hogy aztán kizárólag a triatlonra koncentrálhasson.

„Akik igazán ismernek, nem kételkednek abban, hogy visszavarrt karral is végig tudom csinálni. Néhányan persze csak legyintenek, és esélytelennek tartanak – ők még nem ismerik a fanatizmusomat” – árulta el portálunknak Norman.

Meg akarták ölni, persze, hogy fanatikus lett

Volt például olyan eset, amikor Normannak el kellett magyaráznia a meghökkent orvosoknak a ring szélén, hogy valóban visszavarrt bal karral űzi a sportot – a dokiknak persze leesett az álluk és nem akarták elhinni a történetét.

„Ez a fanatizmus valószínűleg a pszichés sokk miatt alakult ki nálam. Az, hogy meg akartak ölni, beindított nálam egy olyan védekező mechanizmust, ami most már életem végéig elkísér” – magyarázta eltökéltségének valószínűsíthető okait a huszonkét éves sportoló.



Norman egyébként rengeteg segítséget kap, ráadásul nem is akárkiktől. Felajánlotta például a segítségét a profi triatlonos Kropkó Péter és az úszólegenda Zubor Attila is. Normannak külön kerékpáros, futó és úszó edzője is van – ráadásul mindenki ingyen vállalta a felkészítését.

De nem csak szakmai, hanem anyagi segítséggel is számolhat a visszavarrott karú srác: egyelőre magánszemélyek támogatják, de több cég is érdeklődik iránta – körülbelül húsz millió forintra lesz szüksége a felkészülése során.

Ez a pénz úgy látszik, hogy össze is tud jönni, így nem lesz akadálya annak, hogy Norman véghezvigye nem mindennapi tervét: „Ez az egész nem csak rólam szól, szeretnék útmutatást mutatni az enyémhez hasonló sorsú embereknek. Egyfajta küldetésnek fogom fel, meg akarom mutatni, hogy valóban nem létezik lehetetlen”.

Ha valakinek, hát neki elhihetjük.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vidraölő
2009. szeptember 19. 07:58
Sok sikert, de nagyon vigyázzon magára! Egy visszavart kar, még sem olyan mint az egészséges.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását