2024. május 3. - Tímea, Irma

Tovább pang a húsipar

Nincs túl a válságon a húsipar, az idén az első nyolc hónapban összesen 67 húsipari, kereskedelmi és feldolgozó cég került végelszámolás és 114 felszámolás alá - írta a Napi Gazdaság.
2009. szeptember 21. hétfő 10:31 - HírExtra
A lap hétfői számában az Opten elemzésére hivatkozva írták, hogy tavalyhoz képest a számok ugyan nem jeleznek nagy emelkedést. A mélyülő válság jele azonban, hogy tavaly október óta egyre nagyobb cégek kerülnek felszámolás alá az ágazatban, mind több munkanélkülit és kifizetetlen alvállalkozót hagyva maguk után.

A legnagyobb bedőlt húsipari, -kereskedelmi és állattenyésztő cégek között említi a lap: a Herz Szalámi Gyár Zrt-t, az Aba Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt-t, a Hunnia Húsipari Termékgyártó Kft-t, a Zalabaromfi Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt-t, a Meatropolis Kft-t., a Ko-Bor Hús Kft-t, a Pegano Pig Sertéstartó és Kereskedelmi Kft-t, a Branau 2002 Mezőgazdasági-, Termelő és Szolgáltató Kft-t, valamint a Buda Food Baromfitenyésztő Kft-t.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását