2024. április 29. - Péter

Abbász a zsidókat okolja

Mahmúd Abbász palesztin elnök kijelentette, hogy a közel-keleti békefolyamat "megmentésének" érdekében Izraelnek fel kell hagyni a zsidó telepek építésével és bővítésével a megszállt palesztin területeken.
2009. szeptember 25. péntek 22:13 - HírExtra
Az ENSZ-közgyűlésben pénteken elhangzott felszólalásában Abbász hangsúlyozta, hogy a nemzetek közösségének nyomást kell gyakorolnia Izraelre a zsidó telepek építésének leállítása érdekében. A palesztinok szerint az izraeli fél mostani telepespolitikájával aláássa azt a célt, hogy földrajzilag egybefüggő palesztin államot hozzanak létre.

"Megismétlem, hogy a Palesztinai Felszabadítási Szervezet, mint a palesztin nép egyetlen legitim képviselője kitart a nemzetközi határozatokon alapuló tartós és igazságos béke megkötése mellett - fogalmazott Abbász, ugyanakkor arra figyelmeztette a nemzetek közösségét, hogy az izraeli telepespolitka megsemmisíti az összes esélyt a békefolyamat újraindítására.

Abbász megismételte, hogy addig nem hajlandó újra tárgyalni a békéről, amíg Izrael be nem fagyasztja a kifogásolt építkezéseket. A Gázai övezettel kapcsolatban felszólította Izraelt a terület zárlatának feloldására, és "pusztító erejű agressziónak" minősítette az övezetben vívott év eleji háborút.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását