2024. április 26. - Ervin

Népmese napja

Hétfőtől péntekig színes programmal készül a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár a népmese idei napjára; a Benedek Elek születésének 150. évfordulója alkalmából hirdetett rendezvények sorában szerepel karon ülő gyermekeknek és felnőtteknek való is.
2009. szeptember 26. szombat 11:04 - HírExtra
A paksi könyvtár minden évben különös figyelmet szentel a népmese napjának, ez idén még fokozottabb, hiszen 150 éve született Benedek Elek, a nagy mesemondó - mondta Gutai István, az intézmény igazgatója az MTI-nek.

A rendezvénysorozatot a Regélő mesemondó verseny nyitja a városi könyvtárban. A versenyre főként paksi és város környéki gyerekek neveztek, illetve néhányan a megye más vidékeiről is és vannak jelentkezők Paks mindhárom magyarok lakta testvértelepüléséről, a romániai Kézdivásárhelyről, a szlovákiai Galántáról és az ukrajnai Viskről is. Az Erdélyből, Kézdivásárhelyről érkező gyerekek a két város közötti diákcsereprogram keretében több mint egy hetet töltenek Pakson. Összesen negyvenöt kisdiákot várnak a testvérvárosból.

Az óvodai, iskolai csoportokat a Mi van a ládikóban? című zenés-mesés összeállítással is várják három napon át Pakson.

A II. Rákóczi Ferenc iskolában működő fiókintézményben, egyben gyermekkönyvtárban Pásztor Bertalan íróval, a Virágom, virágom és a Csodafurulya című könyvek szerzőjével találkozhatnak a diákok. Lesz felnőtteknek szóló program is: hétfőn 18 órakor Székely pajzánságokat és egyéb cifra történetek tolmácsol Sebestyén István kakasdi mesemondó; műsora A szegény ember bőrpuskája címet viseli.

A programok közé tartozik a szerdai Sünizene, és a pénteki Kerekítő is; előbbi Cseke Klára zenepedagógus zenés foglalkozása kicsiknek, utóbbi alapját szintén mondókák, közös éneklés, ölbeli játékok adják, de ott lehetőség van a szülőknek tapasztalatcserére, beszélgetésre a gyermekneveléssel kapcsolatos témákban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását