2024. április 30. - Katalin, Kitti

Egyre több ufót észlelnek hazánkban

Komoly vita alakult ki a baranyai megyeszékhelyen, hogy szombat este ufókat vagy más egyebet láttak a város helyett.
2009. október 13. kedd 11:29 - HírExtra
A Magyar Repülőszövetség alelnöke, Buzády György jelentette be az esetet, amit aztán a Bors megírt. a repülős szerint ezek nem lehettek mások, csak azonosítatlan repülő tárgyak (Unidentified Flying Object = UFO).

A lap egyik olvasója, András viszont arról próbálja meggyőzni a pécsieket, hogy a világító tárgyak egy lakodalom után eleresztett lampionsor égői voltak. Erről felvételt is bemutatott. A hat-hét darab narancssárga gömb így most nagy vita tárgya a városban.

„Egy lakodalmon vettünk részt, ahol az ifjú pár égi lámpásokat bocsátott a levegőbe” – mondta el András a Borsnak. „Aznap szép idő volt, de estére beborult, és szemerkélt az eső. Ezért este 9 után úgy döntöttünk, szélnek eresztjük a lampionokat” – magyarázta a férfi. Viszont elgondolkodtató, hogy Buzády György még 9 óra előtt észlelte az ismeretlen repülő tárgyakat a Mecsek déli oldalán, két kilométerre a Tubes-toronytól.

A lap megkereste Kriston Endre ufószakértőt, aki elmondása szerint két felvételt látott az esetről. „A két felvétel két különböző szögből készült, egyértelműen látszik, hogy a felhőplafon alatt haladnak a tárgyak egymáshoz közel, ráadásul az egyik fényes pont megelőzi a többit. Nem zárható ki az égi lampion elmélete sem, de ez több kérdést is felvet: ha mind egyforma lampion volt, miért előzte meg a többit az egyik?” – tette fel a kérdést Kriston Endre. Hozzátette, mostanában megszaporodtak az ufóészlelések.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását